Tijd om uw rechterhand in de bloemetjes te zetten!

De derde donderdag van april is het de mooiste dag van het jaar! Dan worden alle harwerkende secretaressen in de bloemetjes gezet. Waarom wordt secretaressedag gevierd? Wat is de oorsprong van deze dag?

De oorsprong van secretaressedag.

Eigenlijk is secretaressedag ontstaan als reclamecampagne. In 1952 organiseerde het reclamebureau Young & Rubicam in Amerika een National Secretaries Week. Het doel van deze week was om meer erkenning te krijgen voor alle hulp die secretaressen dagelijks leveren, maar vooral om meer mensen te interesseren voor een baan in de administratieve sector. Op woensdag 4 juni 1952 werd de eerste Secretaries Day gevierd. Sindsdien wordt secretaressedag, of in Amerika beter gekend als Administrative Professionals Day, elk jaar gehouden op woensdag van de laatste volle week in april.

De eerste secretaressedag werd op 20 april 1989 gevierd in België. Sinds dan valt de Belgische secretaressedag elke derde donderdag van april.

Zet uw assistent in de bloemetjes!

Secretaressedag is een ideale gelegenheid om assistenten te bedanken voor alle dagelijkse hulp. Ze staan immers dagelijks in om allerlei problemen op te lossen binnen uw bedrijf. Ze zijn toegewijd, polyvalent en altijd goedlachs. Of ze nu directiesecretaresse, medisch secretaresse of juridisch secretaresse zijn, ze gebruiken hun organisatorische vaardigheden om uw werk en dat van uw collega’s elke dag te verlichten.

Bloemen zijn sinds het onstaan het meest gegeven cadeau op secretaressedag. Waarom zou u eigenlijk enkel op zo een speciale dag als deze uw rechterhand bedanken voor de dagelijkse ondersteuning? Schenk wekelijks een originele beloning: Een fruitmand vol vers fruit. Goed voor de gezondheid van uw onmisbare assistente en bovendien fiscaal aftrekbaar. Gespecialiseerde leveranciers kunnen deze mand rechtstreeks aan uw bedrijf laten leveren. Vergelijk vandaag nog leveranciers in fuitmanden en zet uw secretaresse regelmatig in het zonnetje.