Hoe bewaart u het best de verschillende soorten fruit?
Per dag zijn we verplicht om 2 tot 3 stukken fruit te eten om gezond en fit te blijven. Omdat fruit vitaminen, mineralen en vezels bevatten. U kent het vast wel: u koopt fruit en de helft kunt u al weggooien na ongeveer een week. De vruchten zijn helemaal beschimmeld of uitgedroogd. Hoe kunt u fruit het best bewaren om van de lekkere smaak te kunnen genieten?
Voor iedere vrucht is een andere manier van bewaren beter. Wist u dat u appels en kiwi’s beter niet bij andere vruchten in de fruitschaal legt? En dat u tomaten beter niet in de koelkast bewaart? Van aanrecht tot koelkast. Hieronder volgt een lijstje van fruit en hoe u ze het best bewaart.
- Appel: Appels houdt u best in een kartonnen doos op een koude, donkere plaats. Wikkel de appels in een vel krantenpapier om ze nog langer te bewaren.
- Sinaasappel: Een sinaasappel bewaart u best in de koelkast om ze langer te bewaren.
- Druiven: Ongewassen druiven kunt u best in een geperforeerde plastic zak bewaren met een keukenrolpapiertje op de bodem bewaren.
- Kiwi: Een kiwi bewaart u best op kamertemperatuur of koele berging, maar niet samen met andere groeten of fruit.
- Peren: Peren mag u niet met appels bewaren, liefst ook niet samen met groeten en klein fruit. Verder legt u peren best in de koelkast.
- Tropische vruchten: kamertemperatuur.
- Aarbei: Aarbeien bewaart u best in de koelkast.
- Banaan: kamertemperatuur
- Perziken: Onrijpe perzikken laat u best rijpen op het aanrecht. Wanneer ze dan toch rijp zijn, legt u ze best in de koelkast.
- Nectarines en pruimen: Deze laat u net zoals perziken best rijpen op het aanrecht. Wanneer ze rijp zijn kunt u ze in een plastic zak in de koelkast leggen.