Fruit: een brandstof voor de hersenen

Gedurende een werkdag moeten hersenen heel wat werk verrichten. Om productief te blijven, is het belangrijk om regelmatig en gezond te eten. De hersenen verbruiken 20% van de goede ingrediënten die opgenomen worden door dagelijkse voeding. Fruitsuikers zijn pure brandstof voor de hersenen. Daarom is het belangrijk om tijdens een werkdag vers fruit te eten.

Fruitsuikers zijn “goede suikers”

Hersenen gebruiken “goede suikers” als brandstof. Dit betekent dat geraffineerde suikers, gedenatureerde of chemisch behandelde geen “goede suikers” zijn voor de hersenen. Deze suikers hebben een hoge glycemische index en zorgen ervoor dat u sneller moe bent. Daarnaast hebben deze suikers ook een hogere zuurtegraad, waardoor een goede werking van de neuronen verhinderd wordt.

Suikers die als “goed” beschouwd worden, zijn suikers met een lage glycemische index. Deze kunnen dus de zuurtegraad elimineren. Deze “goede suikers” zijn aanwezig in fruit. Zo hebben aarbeien een glycemische index van 40 en appels een glycemische index van 35.

Het belang van “goede suikers” voor de hersenen

Voeding heeft een belangrijke impact op de hersenen aangezien voedingstoffen een invloed heeft op de neurotransmitters (de verbinding tussen de hersenen en de rest van het lichaam). Te veel aan zuur zal de werking van deze neurotransmitters verstoren, dus de lichamelijke en geestelijke gezondheid beschadigen. Het eten van vers fruit is essentieel om dit zuur te verwijderen.

Fruit bevat ook veel vitaminen die deoxidatie van de hersenen tegengaan. Want door oxidatie wordt het verouderingsproces en disfunctie van de hersenen versnelt.

Bijvoorbeeld: Vitamine B

Een gebrek aan vitamine B veroorzaakt een tekort aan concentratie, leerproblemen en aantasting van het geheugen. Voldoende vitamine B verbetert het geheugen en de reactiesnelheid van de hersenen. Vitamine B zit in avocado, clementines, mandarijnen, ananas, sinaasappel, mango en kersen.

Fruit eten tussen de maaltijden op het werk is essentieel voor optimale productiviteit. Als werkgever kunt u fruitmanden met vers fruit laten leveren op het werk voor uw personeel. Bovendien is fruit op het werk fiscaal aftrekbaar. Vul hier uw aanvraag in en ontvang offertes van verschillende leveranciers in fruitmanden.