De week van Groenten en Fruit

Gisteren is de nationale campagne van “All Day Long” van start gegaan. De campagne wil Belgen stimuleren om meer groeten en fruit te eten. Belgische telers (veiligen) en handelaars lanceerde het idee, uiteraard met de nodige steun Europese steun.

De week van Groeten en Fruit wordt al 5 jaar georganiseerd door groentekok Frank Fol. Sinds 2009 vindt het initiatief plaats in maart, maar op vraag van de telers en handelaars werd de week verplaatst naar de maand mei. Frank Fol lanceerde deze campagne om lokale telers onder de aandacht te brengen. Hij hoopt “de Week van Groenten en Fruit” ooit uit te bouwen als een soort “autosalon” voor de sector.

Deze week worden er dus tal van activiteiten georganiseerd zoals tentoonstellingen rond groenten en fruit, zoals expo “Veggie Mannia. Vergeten en ongewone groenten” in Evere. Daarnaast zijn er bedrijfsbezoeken mogelijk, worden er kookworkshops georganiseerd en vele andere activiteiten. De volledige agenda vindt u hier. Ook supermarktketens en kleine handelaars organiseren in dit kader degustraties, productpromoties en wedstrijden.

Het startschot van de campagne werd gisteren door Kim Gevaert, de ambassadrice van All Day Long, gegeven met een voorstelling van het kookboek groenten en fruit, da’s de klok rond genieten. De titel van het boek is eveneens de titel van de campagne. Het boek bundelt 50 inspirerende en eenvoudige recepten boordevol groenten en fruit.

Campagne voor bedrijven

All Day Long kaart ook de mogelijke verbruiksmomenten van groeten en fruit op de werkvloer aan. Op hun site is er een speciaal luik voor bedrijven, waar ze praktische tips bundelen om het fruit en groenten op het werk te stimuleren. Bedrijven die fruit op het werk aanbieden, maken vanaf september kans op de All Day Long-award in het najaar.

Wist u dat fruit aanbieden aan uw werknemers fiscaal aftrekbaar is? Bied fruit aan op de werkvloer en draag bij tot een goede gezondheid van uw werknemers. Vul uw aanvraag hierboven in, geeft ons mee hoe vaak u fruit wil laten leveren en u ontvangt enkele voorstellen op maat.